Poniedziałek, 28 września 2020 r. Imieniny obchodzą: Marek, Wacław

III Festiwal Smaku w Trzebiatkowej

2016-06-15


III Festiwal Smaku w Trzebiatkowej

W sobotę, 25 czerwca 2016 r. w Trzebiatkowej odbędzie się III Festiwal Smaków Regionalnych. Tegorocznym hasłem przewodnim konkursu są potrawy z kaszy gryczanej lub kaszy jęczmiennej.

Cele konkursu:
1. Promowanie kaszy jako produktu lokalnego, tradycyjnego, regionalnego,
2. Popularyzacja potraw, przetworów z kaszy gryczanej lub jęczmiennej,
3. Promocja produktów lokalnych,
4. Integracja mieszkańców poprzez wspólne spotkania kulinarne,
5. Promocja gminy.

Zasięg:
Powiat bytowski.

Uczestnicy:
Osoby indywidualne, grupy, Koła Gospodyń Wiejskich.

Kryteria oceny:
Oceny potraw dokonuje pięcioosobowe jury, powołane przez Dyrektora Gminnego Ośrodka Kultury w Tuchomiu oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Trzebiatkowej. Skład jury zostanie ustalony do dnia 15 czerwca. Przyjęcia potraw w dniu konkursu dokonuje jury do godz 16.00. Uczestnicy zobowiązani są do wypełnienia kart zgłoszeniowych w dniu konkursu. Decyzje komisji są ostateczne i wiążące.

Założenia organizacyjne:
– konkurs odbędzie się 25 czerwca 2016 r. o godz. 16:40;
– uczestnicy przygotowują jedną potrawę, której głównym składnikiem będzie kasza jęczmienna lub gryczana;
– ogłoszenie konkursu nastąpi za pośrednictwem mediów. Regulamin Konkursu dostępny będzie na stronach internetowych Gminnego Ośrodka Kultury w Tuchomiu oraz Urzędu Gminy Tuchomie, na stornach facebookowych organizacji współpracujących z organizatorami;
– czas na rozłożenie produktów i drobnego sprzętu oraz dekorację stanowisk konkursowych wynosi 60 minut przed rozpoczęciem imprezy;
– każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie drobny sprzęt kuchenny, potrzebny do podania potrawy;
– każda ekipa może swoje danie dowolnie wzbogacić naturalnymi dodatkami spożywczymi, używanymi w kuchni polskiej;
– stanowisko do przygotowania potraw zostanie ustawione przed publicznością zaproszoną na imprezę Festiwal Smaków Regionalnych, w celu zaprezentowania przygotowanych do konkursu potraw. Dlatego też każda ekipa powinna zadbać o efektowne zaprezentowanie się;
– wszystkie ekipy powinny wystawić nazwy dań konkursowych w formie „stołowego wizytownika”, zawierającego również nazwę własną;
– udział w konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych (imię, nazwisko, adres) i publikację, bez prawa do odrębnego wynagrodzenia, zgłoszonych do konkursu przepisów oraz zdjęć potraw konkursowych.
Zakres przetwarzania danych osobowych obejmuje dane niezbędne do realizacji konkursu i oznacza w szczególności:
a. nazwisko i imię
b. ulica, kod, miejscowość, gmina
c. telefon, fax
d. adres e-mail.
1. Kategoria osób, których dane dotyczą, to osoby biorące udział w konkursie.
2. Celem przetwarzania danych osobowych jest realizacja konkursu.
3. Dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury oświadcza, że jest administratorem danych.
– organizator nie zwraca kosztów podróży oraz kosztów produktów, potrzebnych do wykonania dań konkursowych.
– informacje o nagrodzonych i ich potrawach zostaną opublikowane w regionalnych mediach oraz na stronie Gminnego Ośrodka Kultury.



Wyszukaj w serwisie
Rodzina 500+
Kalendarz imprez

Wrzesień 2020
PnWtSrCzwPtSoNd
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Czyste Powietrze Pomorza 2016

Oferty inwestycyjne

pomoc prawna
Facebook bytowski
Gry kaszubskie
Wrota Pomorza
Bytowskie Centrum Kultury
Muzeum Zachodnio-Kaszubskie
Powiatowy Urząd Pracy w Bytowie
Powiat Bytowski
Partnerstwo Dorzecze Słupi
Odkryj Pomorze
Biblioteka Miejska
pomorskie
WKU

Serwis stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowania Serwisu do preferencji użytkownika. Szczegółowe informacje o plikach cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym lub ich usunięcie możliwe jest w po właściwym skonfigurowaniu ustawień przeglądarki internetowej. Więcej o blokowaniu i usuwaniu plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji Serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.